XIV Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „natura FOOD” oraz X Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO” to obowiązkowy punkt w kalendarzach wszystkich ekoentuzjastów. Wyznacznikiem jakości i ogromnej rangi tych wydarzeń jest zaufanie branży, która co roku z utęsknieniem oczekuje jesiennych targów. Przez trzy dni w Atlas Arenie będzie można zapoznać się z szeroką ofertą najwyższej jakości certyfikowanych produktów ekologicznych oraz produktów naturalnych, regionalnych i tradycyjnych wytwarzanych zarówno przez polskich, jak i zagranicznych producentów oraz przetwórców.
Już 17 września w Atlas Arenie rozpoczną się Targi natura FOOD & beECO, to najważniejsze wydarzenia branży produktów ekologicznych i naturalnych w Polsce. Są organizowane w Łodzi od blisko 15 lat. Od dwóch odbywają się w hali widowiskowo-sportowej Atlas Arena.
Oprócz świadomych konsumentów i miłośników bioproduktów i ekożywności – znaczną część odwiedzających stanowić będą branżyści. Wśród nich producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, importerzy oraz przedstawiciele: sklepów specjalistycznych, hurtowni spożywczych i wielobranżowych, żywności i napojów, rolnictwa ekologicznego, kosmetyków i środków czystości, maszyn produkcyjnych, opakowań i naczyń. To gwarancja udanych targów!
W tym roku znów spotkamy się w Atlas Arenie. Jedna z największych hal widowiskowo-sportowych w Polsce doceniana była, przez odwiedzających imprezę, jako miejsce bezpieczne, które zapewniało komfortowe warunki do spotkania całej branży eko/bio produktów. Wielkim atutem hali jest jej lokalizacja. Nie tylko mieści się w położonej na skrzyżowaniu autostrad Łodzi, ale również w bezpośrednim sąsiedztwie dworca kolejowego, co daje możliwość szybkiego i bezpiecznego dotarcia na imprezę ze wszystkich dużych ośrodków aglomeracyjnych w Polsce.
Atlas Arena i odbywające się w niej po raz kolejny targi staną się platformą wymiany doświadczeń oraz źródłem inspiracji niezbędnych przedsiębiorcom do funkcjonowania w dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości gospodarczej. Dla wystawców, uczestników targów oraz zaproszonych gości z całego kraju odbędą się branżowe spotkania, konferencje oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu i marketingu, jak również warsztaty przeznaczone dla producentów produktów ekologicznych, lokalnych i tradycyjnych, właścicieli i pracowników sklepów oraz dla całej branży HoReCa. W bogatym programie wydarzeń towarzyszących pojawi się m.in. „Akademia Biokuriera”, przygotowana przez magazyn „Biokurier” w partnerstwie z Fairtrade Polska, szkolenia „Organic Media” czy „VI Forum Alergii” pod przewodnictwem redakcji Magazynu HIPOALERGICZNI – panele dotyczące zdrowego stylu życia, prawidłowego odżywiania, wzmacniania naturalnej odporności oraz zaburzeń tolerancji pokarmowej i alergii.
Najlepsze z najlepszych
W trakcie Targów natura FOOD & beECO zostaną też przyznane „Złote Medale”. Uczestnicy imprezy poznają najlepsze towary w kategoriach produktów ekologicznych, naturalnych, tradycyjnych, suplementów diety oraz kosmetyków i artykułów higienicznych.
Bilety na Targi NATURA FOOD & beECO dostępne są w cenie:
- normalne – 15 zł,
- ulgowe – 10 zł (emeryci, renciści, studenci, uczniowie i posiadacze Karty Łodzianina)
Ogromny wybór
W tym roku na targach pojawi się blisko 150 firm, które zaprezentują najlepsze marki bioproduktów i ekożywności. Na gości czeka ogromny wybór produktów certyfikowanych, naturalnych, regionalnych i tradycyjnych wytwarzanych przez polskich, jak i zagranicznych producentów oraz przetwórców.
Oprócz możliwości poznania najlepszych marek bioproduktów i ekożywności goście imprezy będą mogli skorzystać z rabatów oraz smakowitych degustacji. Zaznajomią się również z ofertą najwyższej jakości produktów regionalnych i tradycyjnych, prezentowanych na stoiskach Urzędów Marszałkowskich poszczególnych Województw RP: pomorskiego, wielkopolskiego, łódzkiego, dolnośląskiego, mazowieckiego i lubelskiego.
Prezentacją nowości i rozmowom o ekotrendach towarzyszyć będą też warsztaty kulinarne prowadzone m.in. przez Katarzynę Gubałę, ekoosobowość znaną m.in. z telewizji śniadaniowych. Jak przystało na ambasadorkę kuchni wege, Gubała, poprowadzi warsztaty, które pokażą jak rozpocząć swoją przygodę z tego typu kuchnią. Uczestnicy przygotują zupę miso na makaronie ryżowym z bombą witamin, roślinną pasztetową na ogórku konserwowym czy pęczotto z gruszką i pietruszką na mleku kokosowym. O tym jak smaczne i proste
do wykonania mogą być słodycze bez cukru dowiedzą się uczestnicy pokazu prowadzonego przez ekoosobowość. W jej wykonaniu zobaczą dziecięco-proste zdrowe batony wypełnione pysznymi bakaliami czy czekoladowy kremu do smarowania bez odrobiny cukru.
Atlas Arena, 17 – 19 września 2021 r. Do zobaczenia w Łodzi!
Więcej szczegółów publikowanych będzie na bieżąco na stronie naszego profilu Facebook.
https://app.evenea.pl/event/vi-forum-alergii-hipoalergiczni – zarezerwuj miejsce siedzące podczas VI FORUM ALERGII!
Już dziś zapraszamy Państwa na „VI Forum Alergii” przygotowane we współpracy z redakcją magazynu „Hipoalergiczni”.
19/09/2021 ( godz.12:00)
Pierwsze Forum Alergii miało za zadanie przybliżyć uczestnikom podstawy astmy i alergii, drugie – odpowiedziało na pytania, co robić, by wzmocnić organizm i unikać alergii. Trzecie i czwarte Forum było poszukiwaniem winowajców za nasz stan choroby, m.in. oskarżyliśmy skażoną chemią rolną pszenicę. Podczas piątej edycji szukaliśmy odpowiedzi na pytanie: Czym jest glifosat?
W tym roku – w trakcie „VI Forum Alergii” porozmawiamy o tym:
„Co jeść, a czego nie, żeby nie chorować?”.
Uczestnicy spotkania poznają odpowiedzi na pytania:
– jak wzmacniać odporność?
– czym rujnujemy swoje zdrowie?
– skąd bierze się większość chorób?
– jaka żywność sprzyja mikrobiocie jelitowej?
Nasi eksperci dr n. med. specjalista alergolog Barbara Majkowska-Wojciechowska i dr n. med. Danuta Myłek pod kierownictwem Żanety Geltz, redaktor naczelnej „Magazynu Hipoalergiczni” stworzą „złotą listę zakupów”, czyli wszystko to co warto mieć w domu, żeby jak najdłużej cieszyć się dobrym zdrowiem i urodą.
fajne targi ,zdrowe jedzenie a do tego prelekcje z których każdy mógł wynieść coś dla siebie oprócz pysznego jedzonka w ekologicznej torbie hihihihi jestem pod wrażeniem i liczę na powtórkę ,kolejne edycje kolejne prelekcje