• Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • ZAKUPY
  • Filmy

    Hipoalergiczni

    Lekko o alergii, poważnie o alergenach

    • hipoalergiczni na facebookuhipoalergiczni na facebooku
    • hipoalergiczni na Twitterzehipoalergiczni na Twitterze
    • hipoalergiczni na YouTubehipoalergiczni na YouTube
    • Alergia
      • Alergeny
      • Drogi oddechowe
      • Układ pokarmowy
      • Skóra
      • Inne
    • Etykiety
      • Jedzenie
      • Kosmetyki
      • Chemia
      • Inne
    • Sposoby na zdrowie
      • Jedzenie
      • Kosmetyki
      • Chemia
      • Inne
    • Wydarzenia
    • Partnerzy
      • Patroni
    • Media
    • Happy Evolution
      • 10 KROKÓW
      • Happy Card
      • BACK TO THE ROOTS
      • LESS IS MORE
      • DO IT YOURSELF
      • YOUR MOVE
    • Kontakt
      • O Nas
      • Redakcja
      • Prenumerata
    • Wywiady
    • Newsroom
    • Dziecko
    • Porady
    • Recenzje
    • Polecane
    • Blogi
    • Eksperci
    • BYLI U NAS
    • Konkursy
    • Zapytaj Doktora
    • ZAKUPY
      • Najpopularniejsze

        komentowane

      • To może być HIT !!!

        42 komentarzy

      • Nowa plaga – nużeniec

        39 komentarzy

      • Najnowsze artykuły

        Co nowego?

      • Miasta z duchem zero waste

        Kwiecień 11, 2021

      • Nie czekaj na wstrząs, by zabrać się za własne zdrowie

        Kwiecień 9, 2021

      • Komentarze

        Najnowsze

      • Żaneta Geltz on:

        Bezpłatne testy w kierunku chorób siatkówki i jaskry z algorytmami RetinaLyze w Centrum Medycznym BeskidMed

      • Żaneta Geltz on:

        Szukała szczęśliwego życia dlatego przeszła, ze świata leków do świata ziół

    0

    Ciekawostki · Jedzenie · media · Newsroom · Wydarzenia · Wywiady

    Czy targi w formule on-line mogą przynieść firmom wymierne korzyści? Wywiad z szefową targów WordFood Poland, Agnieszką Szpaderską


    • dodany przez Redakcja Hipoalergiczni
    • Marzec 18, 2021

    hipoalergiczni-Agnieszka-Szpaderska-dyrektor-WorldFood-Poland

    Panująca już ponad rok pandemia i wprowadzony w związku z tym zakaz organizowania targów, spowodował, że większość wydarzeń biznesowych zostaje odwołana lub przeniesiona na kolejny niepewny termin realizacji. Organizatorzy targów WorldFood Poland postanowili jednak zorganizować najbliższą edycję Międzynarodowych Targów Żywności w formule online, zgodnie z zaplanowanym na kwiecień terminem.

    Biorąc pod uwagę niepewną sytuację epidemiczną oraz dbając o wspólne bezpieczeństwo, postanowiliśmy wykorzystać możliwości jakie daje obecnie technologia aby odwzorować maksimum możliwych interakcji, które daje udział w targach a jednocześnie zapewnić wszystkim uczestnikom bezpieczeństwo i komfort związany z uczestnictwem w tym wydarzeniu – mówi Agnieszka Szpaderska, dyrektor targów WorldFood Poland.

     

    Redakcja Hipoalergiczni: Czym jest internetowa platforma WorldFood Poland Virtual Expo i jakie korzyści oferuje?

    Agnieszka Szpaderska: Platforma WorldFood Poland Virtual Expo to platforma internetowa stworzona specjalnie pod nasze potrzeby, odwzorowująca wszystkie możliwe interakcje targowe w modelu wirtualnym, dająca możliwość spotkania się całej społeczności związanej z branżą spożywczą w jednym miejscu i czasie. Biorąc pod uwagę sytuację, kiedy nie ma możliwości bezpośrednich spotkań, a jednocześnie jest na nie duże zapotrzebowanie, uważam, że platforma internetowa, która zapewnia bezpieczeństwo i komfort związany z uczestnictwem w tym wydarzeniu jest bardzo dobrym i produktywnym narzędziem do kontaktów biznesowych. Główną zaletą platformy WorldFood Poland Virtual Expo jest umożliwienie spotkania i nawiązania współpracy osób związanych z branżą spożywczą, handlem hurtowym i detalicznym oraz sektorem HoReCa. Platforma daje dostęp do tysięcy przedstawicieli branży, których można zaprosić na spotkanie w celu omówienia możliwości współpracy. Pozwala na zaprezentowanie i sprzedaż produktów i usług oraz pozyskiwanie nowych odbiorców czy dostawców. Należy też podkreślić, że biorąc pod uwagę obowiązujący zakaz organizacji targów i brak realnych i wiarygodnych informacji kiedy będą możliwe pierwsze imprezy targowe w wersji stacjonarnej, udział w targach on-line w kwietniu może być jedyną szansą na spotkanie się branży spożywczej w 2021 roku.

     

    Redakcja Hipoalergiczni: Kto może wziąć udział w targach w wersji on-line?

    Agnieszka Szpaderska: Tak jak w przypadku wersji tradycyjnej targów WorldFood Poland, do udziału zapraszamy wszystkie osoby związane zawodowo z branżą spożywczą! Swoje produkty i usługi mogą zaprezentować producenci, dystrybutorzy i dostawcy. Prezentowany jest szeroki wachlarz produktów spożywczych w dedykowanych sektorach: żywność konwencjonalna z podziałem na kategorie produktowe, żywność ekologiczna i funkcjonalna, surowce i dodatki do żywności, napoje oraz alkohole czy technologia produkcji i przetwórstwa żywności. Detaliści i hurtownicy mogą znaleźć nowych partnerów biznesowych. Zapraszamy również przedstawicieli firm technologicznych, w szczególności tych dostarczających innowacyjne rozwiązania oraz inwestorów i mentorów mogących korzystnie wpłynąć na dalszy rozwój branży spożywczej. Żadne targi nie mogą także obyć się bez udziału mediów czy ekspertów branżowych.

    hipoalergiczni-worldfood2021-Virtual-Expo

     

    Redakcja Hipoalergiczni: Z pewnością wśród zainteresowanych pojawia się dużo pytań związanych z kwestiami technicznymi obsługi takiej platformy. W jaki sposób można zaprezentować się na internetowej platformie? Jak będzie wyglądało wirtualne stoisko i w jaki sposób można zaprezentować swoje produkty? Jak platforma umożliwia nawiązywanie kontaktów biznesowych?

    Agnieszka Szpaderska: Możliwość prezentacji podczas targów WorldFood Poland Virtual Expo opiera się na pakietach świadczeń dopasowanych do zróżnicowanych potrzeb wystawców. Przygotowane pakiety dają różne możliwości prezentacji i wizualizacji firmy, jej produktów i usług oraz dostęp do dodatkowych form promocji zwiększających rozpoznawalność marki i zapewniających lepszą widoczność firmy na platformie i zwiększenie zasięgu. Strefa EXPO z dostępem do wirtualnych stoisk zapewni wystawcom bogate możliwości prezentacji oferty poprzez materiały graficzne, broszury, materiały wideo, a także bezpośredni kontakt z odwiedzającymi. Obsługa stoiska będzie mogła w prosty sposób nawiązywać kontakt z odwiedzającymi za pomocą czatów tekstowych oraz spotkań video 1:1. Poza wirtualnymi stoiskami i indywidualnymi dedykowanymi profilami każdy Wystawca, swoją ofertę będzie mógł zaprezentować w Katalogu Wystawców i Katalogu Produktów. Wyszukiwarka ułatwi użytkownikom odnalezienie firm czy produktów, które są w polu ich zainteresowań.

    Sercem targów WorldFood Poland są spotkania i networking wśród uczestników. Wirtualna strefa networkingu ułatwia dostęp do uczestników wydarzenia poprzez system kalendarzy, chat i komunikator audio wideo. Nawiązywanie kontaktów biznesowych odbywać się będzie w ramach wybranych spotkań indywidualnych, umawianych po akceptacji obu stron. Platforma WorldFood Poland Virtual Expo umożliwi łączenie się online zarówno z nowymi, jak i już istniejącymi klientami i partnerami biznesowymi.

    Redakcja Hipoalergiczni: Kolejne techniczne pytanie – Czy każdy będzie umiał obsłużyć platformę? Czy jest to skomplikowane?

    Agnieszka Szpaderska: Tak naprawdę aby móc korzystać z platformy wystarczy dostęp do internetu i komputera lub telefonu. Platforma WorldFood Poland Virtual Expo jest bardzo intuicyjna i prosta w obsłudze. To było główne założenie przy jej tworzeniu, aby każdy bez wcześniejszego przygotowania mógł z niej korzystać. Mimo to przygotowujemy również dla użytkowników krótką instrukcję pokazującą wszystkie możliwości jakie daje platforma, a jest ich naprawdę sporo. Poza tym przez cały czas zarówno przed jak i w trakcie samego wydarzenia można liczyć na pełne wsparcie naszego zespołu.

     

    Redakcja Hipoalergiczni: A co z częścią merytoryczną, która była do tej pory ważną częścią targów WorldFood Poland? Czy podobnie jak w wersji tradycyjnej targów będą miały miejsce konferencje omawiające bieżące zagadnienia?

    hipoalergiczni-Agnieszka-Szpaderska-dyrektor-WorldFood-Poland-portretAgnieszka Szpaderska: Debaty, prezentacje i panele dyskusyjne to kolejny, bardzo istotny punkt naszego wydarzenia dostępny również w formie on-line. Specjalnie dla tego celu została stworzona Strefa Konferencji. Dzięki niej uczestnicy wirtualnych targów będą mogli wziąć udział w wielu spotkaniach, dyskusjach i konferencjach, omówić problemy i uzyskać odpowiedzi od ekspertów branżowych. Jak co roku zapewniamy wysoki poziom merytoryczny programu konferencyjnego i udział ekspertów z branży.

     

    Redakcja Hipoalergiczni: Na koniec pytanie o przyszłość targów WorldFood Poland. Czy wirtualne targi są w stanie zastąpić tradycyjną formę targów?

    Agnieszka Szpaderska: Udzielając odpowiedzi na to pytanie chciałabym przede wszystkim podkreślić, że jestem zwolenniczką tradycyjnych spotkań biznesowych odbywających się twarzą w twarz. Jednak biorąc pod uwagę zmieniającą się rzeczywistość, musimy być elastyczni. Dlatego też zrodził się pomysł zaprojektowania platformy WorldFood Poland Virtual Expo. Chcemy sprostać najlepiej, jak to możliwe, wymaganiom firm z branży spożywczej, które mają ogromną potrzebę spotykania się, tym większą, że te spotkania są mocno utrudnione. Wirtualne targi mogą być alternatywą, uzupełnieniem. To znakomita okazja na budowanie i podtrzymanie relacji biznesowych, natomiast uczestnictwo w tradycyjnych targach to wyjątkowe doświadczenie i dlatego już teraz planujemy kolejną edycję targów w tradycyjnej formie, w kwietniu 2022 r.


     

    Magazyn Hipoalergiczni objął Patronatem Medialnym
    Targi WorldFood Poland Virtual Expo.


    książka

     

    Tags: chemiadietadomekoetykietykosmetykinaukaorganicprofilaktykastyl życiawydarzeniażywność

    • Poprzedni artykuł 26. Sympozjum naukowo-szkoleniowe. Postępy w alergologii i pneumonologii
    • Kolejny artykuł Dziecko agresywne czy źle żywione?

    Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

      Podobne wpisy

    • Facebook-Hipoalergiczni-Żaneta-Geltz-listopad-2018-kopia Magazyn Hipoalergiczni – jesienne wydanie 2018 już w sprzedaży! Listopad 5, 2018
    • hipoalergiczni_sposoby_na_zdrowie_inne_w_co_bawic_sie_z_alergikiem Czym bawić się z alergikiem? Kwiecień 11, 2013
    • Anna-zalewska-happy-evolution-hipoalergiczni-fot-anna-elzbieta-jamrozek Anna Zalewska – nie kupuje, nie poucza, a jednak inspiruje! Październik 30, 2019
    • Rzęsy pod mikroskopem Nowa plaga – nużeniec Lipiec 10, 2014
    • Ad
    • Ad
    • Najnowsze

      • Recent Posts
      • Comments
      • Targi-zero-waste-warszawa-słoiki-hipoalergiczniMiasta z duchem zero waste11 kwietnia 2021
      • hipoalergiczni_sposoby_na_zdrowie_inne_astma_wpozycji_lotosuNie czekaj na wstrząs, by zabrać się za własne zdrowie9 kwietnia 2021
      • hipoalergiczni-aleksandra-lojek-ekofestiwal-1000x500EKOstudent – Największy studencki festiwal EKO w Polsce!8 kwietnia 2021
      • Hipoalergiczni-dziecko-mama-matkaJak pozbyć się pasożytów jelitowych? Złota recepta na szczęśliwe dziecko: ziołowa apteczka7 kwietnia 2021
      • Hipoalergiczni-get-dirty1Twórcze brudaski i zabawa w Indian – o co tu chodzi?5 kwietnia 2021
      • Hipoalergiczni-ziolaSzukała szczęśliwego życia dlatego przeszła, ze świata leków do świata ziół3 kwietnia 2021
      • Żaneta Geltz on:Bezpłatne testy w kierunku chorób siatkówki i jaskry z algorytmami RetinaLyze w Centrum Medycznym BeskidMed
      • Żaneta Geltz on:Szukała szczęśliwego życia dlatego przeszła, ze świata leków do świata ziół
      • jagna on:Dlaczego mam zakwaszony organizm?
      • jagna on:Zero odpadów: w kieszeni przybywa gotówki, a ciału ubywa lat!
      • Olaaa on:Co zrobić, aby żyć ekologicznie? Zacznij działać!
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • ZAMÓW DEMO DO SALONU OPTYCZNEGO

    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Filmy

      • hipoalergiczni-czeremcha-zwyczajna-marzena-andrzejewska-1DOBRE ZIOŁO Marzena Andrzejewska przedstawia: CZEREMCHA ZWYCZAJNA – odmładza i wspiera wzrok4 lipca 2020
      • beautiful-blue-eyes-close-up-dhyamis-kleber-pexelscom-hipoalergiczni-anna-ambroziakMoże to wcale nie alergia, tylko przewlekły zespół suchego oka? Dr n. med. Anna Ambroziak odpowiada1 czerwca 2020
      • hipoalergiczni-dobre-ziolo-marzena-andrzejewska-bluszczyk-kurdybanek-4DOBRE ZIOŁO Marzena Andrzejewska przedstawia BLUSZCZYK KURDYBANEK, który goi i oczyszcza30 maja 2020
      • brzoza-biala-hipoalergiczni-marzena-andrzejewska-2DOBRE ZIOŁO – Marzena Andrzejewska przedstawia: BRZOZA BIAŁA działa oczyszczająco7 maja 2020
      • hipoalergiczni-miodunka-macerat-marzena-andrzejewska-kwiatDOBRE ZIOŁO – Marzena Andrzejewska przedstawia: MIODUNKA PLAMISTA działa antyzapalnie3 kwietnia 2020
    • Ad
    • Ad
    • Facebook

    • Ad
    • PROMOCJA

      Słoiki ze sztućcami
    • Ad
    • Ad
    • NASZE PROJEKTY

    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Ad
    • Tagi

      • alergeny alergia alergia kontaktowa alergia pokarmowa alergia skórna alergia wziewna alergolog astma AZS barwniki bawełna organiczna chemia ciąża dieta dom dom alergika dziecko eko etykiety gluten Hipoalergiczni konserwanty kosmetyki leczenie magazyn Hipoalergiczni medycyna medycyna alternatywna nauka objawy odkwaszanie organic profilaktyka proszek do prania psychologia roztocza rośliny styl życia substancje zapachowe targi testy uczulenie wydarzenia zdrowa żywność zdrowie żywność
    • Wywiady

      • konferencja-hipoalergiczni-forum-rolnictwa-ekologicznego-serock-2020-11Co zrobić, aby żyć ekologicznie? Zacznij działać!2 kwietnia 2021
      • Hipoalergiczni-para-mindfulnessNie masz teraz czasu dla siebie? Trenuj uważność28 marca 2021
      • hipoalergiczni-kobieta-w-zbozuSzepty roślin i podziemny internet w lesie?21 marca 2021
      • hipoalergiczni-zdrowe-kanapki-granat-jajkoDziecko agresywne czy źle żywione?19 marca 2021
    • Ad
    • Ad
    • Ankieta

      Jaki rodzaj alergii pojawił się u Ciebie lub u Twoich bliskich?




      Zobacz wyniki ankiety

      Loading ... Loading ...
    • Ad
    • Ad
    • Najnowsze

      • Miasta z duchem zero waste11 kwietnia 2021
      • Nie czekaj na wstrząs, by zabrać się za własne zdrowie9 kwietnia 2021
      • EKOstudent – Największy studencki festiwal EKO w Polsce!8 kwietnia 2021
      • Jak pozbyć się pasożytów jelitowych? Złota recepta na szczęśliwe dziecko: ziołowa apteczka7 kwietnia 2021
    • Multishop24
    • Komentarze

      • Żaneta Geltz on:Bezpłatne testy w kierunku chorób siatkówki i jaskry z algorytmami RetinaLyze w Centrum Medycznym BeskidMed
      • Żaneta Geltz on:Szukała szczęśliwego życia dlatego przeszła, ze świata leków do świata ziół
      • jagna on:Dlaczego mam zakwaszony organizm?
      • jagna on:Zero odpadów: w kieszeni przybywa gotówki, a ciału ubywa lat!
      • Olaaa on:Co zrobić, aby żyć ekologicznie? Zacznij działać!
      • Violinek on:Twórcze brudaski i zabawa w Indian – o co tu chodzi?
    • O nas

      Portal Hipoalergiczni działa na rzecz społeczności alergików, zapewniając najnowsze wiadomości ze świata nauki, medycyny, w szczególności promujących bezpieczne i sprawdzone sposoby eliminacji alergenów z codziennego życia. Wydawany tytuł: Portal Hipoalergiczni zarejestrowano w międzynarodowym systemie informacji o wydawnictwach ciągłych i oznaczono symbolem: ISSN 2544-2953. Czytaj dalej...
    • Szukaj

    • Start
    • Czym jest alergia?
      • Alergeny
      • Drogi oddechowe
      • Układ pokarmowy
      • Skóra
      • Inne
    • Etykiety bez tajemnic
      • Jedzenie
      • Kosmetyki
      • Chemia
      • Inne
    • Zoom na produkty
      • Jedzenie
      • Kosmetyki
      • Chemia
      • Inne
    • Sposoby na zdrowie
      • Jedzenie
      • Kosmetyki
      • Chemia
      • Inne
    • Partnerzy
      • Patroni
      • DOM ALERGIKA polecane produkty
    • O Nas
      • Redakcja
    • Kontakt
    • Mapa strony
    • Regulamin
    • Polityka prywatnosci
    • hipoalergiczni na facebookuhipoalergiczni na facebooku
    • hipoalergiczni na Twitterzehipoalergiczni na Twitterze
    • hipoalergiczni na YouTubehipoalergiczni na YouTube

    © Copyright 2012 Hipoalergiczni Newsroom by GC Media & Marketing

    Photos powered by Shutterstock.com

    Wszystkie treści zawarte na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny. Żadna z treści nie powinna być traktowana jako porada lekarska i nie może być stosowana jako zastępstwo konsultacji z lekarzem, gdyż nie umożliwia diagnozy choroby. Jeśli masz problem ze swoim zdrowiem radzimy skontaktować się z lekarzem rodzinnym lub stosownym specjalistą. Autorzy artykułów dokładają największej staranności, aby zapewnić najwyższą wartość merytoryczną treści, lecz nie ponoszą odpowiedzialności za wynik wykorzystania prezentowanych porad lub treści. Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem.

    Pliki cookies, inaczej zwane „ciasteczkami”, stanowią wsparcie przy wzbogacaniu portalu hipoalergiczni.pl. Dzięki nim możemy maksymalnie dopasować treści do potrzeb i zainteresowań czytelników.Dowiedz się więcej