Pytania bez cenzury! Po udanej premierze FORUM ALERGII w minionym roku, które dostarczyło odpowiedzi na pytania o astmę, źródła alergii i jaka jest różnica między alergią pokarmową a zaburzeniami tolerancji pokarmowej, w tym roku Targi Natura Food i beECO ponownie zapraszają redakcję Magazynu Hipoalergiczni, by podpowiedzieć uczestnikom wydarzenia – jak jeść i czego unikać, by uniknąć alergii.
Redakcja Hipoalergiczni, znana z pytań bez ogródek i docierania do mało znanych zakamarków medycyny, przygotowała ciekawe bloki tematyczne, które pozwolą słuchaczom dowiedzieć się wreszcie „CO DZIAŁA?”. Wielu z nas nie potrafi już wymienić nawet jednej rodziny, w której nie byłoby osób nękanych alergiami, chorobami przewlekłymi czy autoimmunologicznymi. Czy to jest normalne? Dlaczego winna jest nasza spiżarnia i lodówka?
Te i kilkanaście innych pytań zadawać będzie prowadząca, a na pytania odpowiadać będą dr n. med. Danuta Myłek – alergolog i dermatolog, a także Davina Reeves Ciara, autorka kuchni terapeutycznej dla rodziców.
Plan wydarzenia:
godz. 11.00 – 11.10 Otwarcie DRUGIEGO FORUM ALERGII
prowadzenie: Żaneta Geltz
godz. 11.10 – 12.30 Dieta alergika, choroby autoimmunologiczne:
- CHLEB
- MLEKO
- NIEZBĘDNIK ALERGIKA
- PIĘKNA SKÓRA
- CHOROBY AUTOIMMUNOLOGICZNE
Wydarzenie potrwa 11:00 – 15:00.
Zapisz się na listę uczestników, by zapewnić sobie miejsce siedzące!
ZAPEWNIJ SOBIE MIEJSCE! Zapisz się tutaj >>
<< wstęp wolny >>
godz. 12.30 – 13.00 Przerwa obiadowa
godz. 14.00 – 15.00 Wystąpienia HIPOALERGICZNA ŚCIEMA
prowadzenie: Żaneta Geltz
- Alergia zależy od Twoich zakupów
- Środki czyszczące czy środki toksyczne?
- Jak kupić bezpieczny kosmetyk?
- Certyfikaty godne zaufania
- Ściąga do portfela NA WYNOS – konserwanty, zapachy, barwniki
- Hipoalergiczny talerz – wytyczne Uniwersytetu Harvard
- Jak zmienić nawyki? Chudniesz od zdrowego pożywienia?
- Inspiracje do transformacji jedzenia
- Jaką wodę? Jaką sól? Jaki cukier?
- Jak oczyścić i odkwasić organizm?
- Plaga pasożytów – jak skutecznie diagnozować?
- Lektura bez ściemy, czyli co czytać?
Czas wystąpienia: 1h.
Zabierzcie notatniki
Autorka przeprowadziła ponad tysiąc wywiadów ze specjalistami, naukowcami, ludźmi ze świata medycyny i certyfikacji. Bierze pod lupę etykiety produktów i niewiele z nich przechodzi przez ucho igielne kryteriów bezpieczeństwa dla alergików, dzieci i świadomych konsumentów.
Spotkanie polecamy szczególnie:
– rodzicom, którzy stawiają na bezpieczeństwo swoich dzieci
– osobom, które kupują ekologiczne i hipoalergiczne produkty
– właścicielom sklepów, którzy chcą poznać rzetelną certyfikację
– osobom zmęczonym, otyłym, nie mającym radości z życia
– poszukiwaczom prawdy i nieznoszących manipulacji marketingowej
– blogerom, którzy chcą polecać właściwe produkty bez ściemy
– dietetykom, reprezentantom świata medycznego, zainteresowanym współpracą
www.NATURAFOOD.pl << ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ >>