14 września poznański SPOT zorganizował nietypowe spotkanie wokół tematu znanego wszystkim zakręcanego słoja pod nazwą TwistOff. Nasza redakcja objęła wydarzenie swoim patronatem. Zobaczcie, co się działo.
Wydarzenie zaplanowane zostało także z myślą o rodzicach z dziećmi, dla których SPOT przygotował kreatywne warsztaty z wykorzystaniem słoika. Zarówno dorośli, jak i młodsi miłośnicy rękodzieła mieli okazję dowiedzieć się, jak ze zwykłego słoika wyczarować lampę. Bułka z masłem przygotowała bowiem warsztaty „Co wynika ze słoika”, podczas których podzieliła się swoim sposobem na artystyczne zagospodarowanie słoja.
W trakcie spotkania TwistOff słoik przybrał również swoją tradycyjną formę – pojemnika do przechowywania żywności i przetworów. Na warsztatach z autorką bloga Jadłonomia uczestnicy mogli dowiedzieć się, co i jak zamknąć w słoju, a także dlaczego to takie dobre rozwiązanie na zimę. Po warsztatach każdy mógł zabrać do domu swój własny podpisany słoiczek z zawartością.
Na odwiedzających czekały również stoiska ze smakołykami i wszystkim, co tylko da się zamknąć w słoiku. Na koniec odbyło się głosowanie na najciekawsze stoisko za pomocą głosów wrzucanych…do słoika.
TwistOff to kolejne z wielu spotkań organizowanych przez SPOT, które ma promować domowe jedzenie, tradycje kulinarne, kreatywność i jednocześnie być okazją do świetnej zabawy.
i ja ,ja jestem za , od niedawna przetwarzam mniszek lekarski na syrop ,i owoce czarnego bzu na sok oraz kwiaty na syrop…. gruszki ,jabłka i ogórki ach ogóreczki zakiszone przepysznie na zimę do obiadku lub sałatki mmmmniam