Kosmetyki „hipoalergiczne”, czyli jakie? Produkty „bezglutenowe” ze sztucznymi dodatkami? Pranie bez ryzyka alergii? Co znaczy pojęcie „hipoalergiczny”?
Na te i inne pytania odpowiadała redaktor naczelna Magazynu Hipoalergiczni w ubiegłym tygodniu w Poznaniu. 17 sierpnia br. na zaproszenie Orkiszowych Pól, mieliśmy okazję przedstawić kilka szybkich i prostych sposobów na to, aby nie dać się nabrać na pseudo hipoalergiczne produkty, które oferują nam producenci.
W dalszej części spotkania omówiona została w szczegółach nowa Piramida Żywienia, o której pisaliśmy już wcześniej (artykuł dr Danuty Myłek jest tutaj).
Okazuje się bowiem, że nowe wytyczne Harvardu wspierają alergików i nie tylko, gdyż w grupie beneficjentów znajdą się osoby borykające się z otyłością, cukrzycą, chorobami serca, młodzież walcząca z trądzikiem i wiele innych.
Omówione zostały takie zagadnienia, jak:
– mleko krowie – pić czy nie?
– chleb żytni czy pszenny – czy pieczywo jest zdrowe?
– cukier czy słodzik – co jest gorsze?
– woda strukturyzowana – czy można pić wodę z kranu?
– bakterie dobre i złe – jak je uzupełniać lub ich unikać?
– skąd biorą się alergie
Na koniec, wszyscy Uczestnicy spotkania otrzymali bonus:
Upominkowa karta HAPPY CARD 5%.
Była też możliwość prenumeraty, a także zakupu wszystkich edycji Magazynu Hipoalergiczni, a także wybranych książek, np. „Twoje ciało domaga się wody”.
fajne warsztaty ,takich więcej i więcej ,bo temat na czasie i warto uczyć siebie i dzieci abyśmy byli zdrowsi i potrafili lepiej dbać o nasza planetę oraz zastopować degradację środowiska naturalnego albo znacznie ograniczyć abyśmy zdrowi mogli życ długo na naszej zielonej planecie