Smażyć, piec, gotować w wodzie? A może na parze? 5 grudnia w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne podczas których pokazano nam dlaczego warto przestawić się na tę formę obróbki potraw i jak wielkie korzyści dla naszego zdrowia może to przynieść.
Ekspertem podczas warsztatów była Ewa Sypnik-Pogorzelska – specjalistka ds. żywienia człowieka i dietetyk z pasją, która przekazała wiele cennych informacji na temat zdrowego, mądrego i racjonalnego odżywiania. Przygotowywaniem potraw zajmował się Tomasz Szymański. Podczas warsztatów skosztować można było między innymi zupy-kremu z groszku z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym czy ciasta czekoladowego z czerwoną fasolą.
Akademia Smaku Bosch to integracja miłośników smaku. Wśród nich dziennikarze, blogerzy, eksperci i laureaci konkursów kulinarnych.
Ciekawą obserwacją jest to, że na stole goszczą – cieciorka, wege burgery, przeróżne kasze oraz niebywale pożywne koktajle.
Niezwykle ważne jest wsparcie producentów spożywczych oraz technologicznych w codziennej zmianie żywienia na zdrowsze, dlatego z wielką przychylnością nasza redakcja promuje takie rozwiązania jak piekarniki, w tym na parze i blendery. Marka BOSCH stworzyła Centrum Inspiracji, w którym możemy zacząć swoją ścieżkę zmiany stylu życia na zdrowszy, poznać zasady uzupełniania swojego codziennego menu w zdrowsze elementy, na które składają się zielone warzywa, wysokobiałkowe ziarna zaklęte w smakowite kotleciki, czy też mieszanki pod tajemniczymi nazwami, na przykład „Koktajl melonowy”
– kukurydza
– melon dojrzały
– sok z melona lub mango
– otręby pszenne
– miód akacjowy
– sok z limonki
– melisa świeża
Wszystkie składniki należy zmiksować i wlać do ulubionej szklanki.
Chcesz wiedzieć więcej? Napisz do nas.
Dowiesz się o takich sekretach jak niezwykłe właściwości curry czy imbiru.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji
ciekawe ,ciekawe w sumie dosyć mało informacji ale ,mam nadziejże ze znajdę gdzieś rozwinięcie tematu obróbki potraw jaki jest lepszy? a może lepiej jeść jak najmniej przetworzone rzeczy bo są najzdrowsze??