Kolejny numer Magazynu Hipoalergiczni trafił na kioskowe półki, a w nim porcja wywiadów, artykułów fachowych, recenzji i przepisów. Zobacz co czeka na Ciebie w majowym wydaniu.
Gdzie szukać?
Magazyn Hipoalergiczni do nabycia jest w punktach sprzedaży grupy HDS, czyli:
- Relay
- Inmedio
- Świat Prasy
- Discover Poland
- oraz kioski RUCH-u
Magazyn kupisz również na http://www.multishop24.pl/category/magazyn-hipoalergiczni
Zajrzyjmy do środka
- Po pierwsze szacunek – wywiad z Anną Kerth
- Elementarz alergika – podstawowa wiedza o alergii, dla każdego z nas
- Wiosenne porządki – czego się pozbyć w domu, żeby oszczędzić sobie problemów?
- O najnowszej książce Beaty Sadowskiej – „I jak tu nie jeść?”
- Borelioza – czy to na pewno tylko kleszcze?
- Olej kokosowy – niedoceniany skarb natury
- … i mnóstwo innych treści
W majowym numerze skupiamy się na cukrze. Czy to biała śmierć? Jaki cukier jest faktycznie dobrej jakości paliwem dla naszych ciał? Nasz stały ekspert dr Mirosław Mastej opisuje różnice między glukozą a fruktozą – chemicznymi bliźniakami, które tak różnie tolerowane są przez ludzki organizm.
Szef kuchni Irek Ciara pokazuje, że nawet osoby o specjalnych potrzebach dietetycznych, w tym alergicy, mogą cieszyć podniebienia słodyczami. Może skusisz się na czekoladę bez grama cukru i mleka?
Janusz Dąbrowski w inspirujący sposób opisuje pozornie znane nam wszystkim warzywa. Odkrywa przy tym przed nami mnogość wartości odżywczych, z których wielu z nas nie zdaje sobie sprawy. Warzywa to prawdziwe skarbnice witamin, minerałów i innych składników pozytywnie wpływajacych na nasze ciała. Po co szpikować się suplementami, kiedy zdrowie jest tuż pod naszym nosem. Na talerzu!
Nie czekaj, zaczytaj się!