Wiedzę i doświadczenie zdobywała w Indiach. Mama dwójki alergików, weganka i instruktorka ćwiczeń psychofizycznych, postanowiła dzielić się wiedzą na Uniwersytecie III Wieku oraz propagować hipoalergiczną dietę wśród matek małych alergików. Jako dietetyczka aktywna sportowo, Monika Ptak-Korbacz zaczęła budować diety, które miały dodać energii, odżywiać ciało i oczyszczać komórki. Obecnie opracowuje receptury drobnych przekąsek, takich jak krakersy czy ciasteczka, których zazwyczaj nie chce nam się wypiekać, ale chętnie się je podjada.
Właśnie ruszył sklep internetowy i już można zajrzeć na stronę Moniki, by zapoznać się nie tylko ze składem różnych przekąsek, ale również czego proponowane produkty nie zawierają – przede wszystkim surowców przetworzonych, sztucznie modyfikowanych, rafinowanych, syntetyzowanych, oraz alergenów i toksyn.
Nachosy Cibora – to sprytny sposób na to, żeby nie zmieniając charakteru przekąski, wybrać zdrowsze
składniki. Pasują do kremu migdałowego, musu orzechowego, do masła, do dipu z avocado, do sosu salsa, do majonezu, do zupy, do dżemu, miodu albo po prostu do schrupania! Prawdziwi mężczyźni docenią Nachosy Cibora jako przekąskę do meczu, dzieci chętnie zabiorą je do szkoły. Każdy chętnie sięgnie po nie do obiadu i zje jako lekką kolacje. Nadają się na spotkanie z przyjaciółmi i do wózka dla malucha na spacer. Nachosy Cibora to ziarniste trójkąciki upieczone z bezglutenowych płatków owsianych, mąki cibora, siemienia lnianego, ziaren słonecznika lub dyni, z dodatkiem nasion konopi, chia, babki płesznik z odrobiną soli himalajskiej, suszonym tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem niedźwiedzim.
Zamawiać mogą nie tylko osoby, które są już zdecydowane na to, by zmienić swoje nawyki na zdrowe, ale
również restauracje eko i wegańskie, hotele chętne, by zadowalać alergików, dobre kina chcące zaoferować wyższej klasy przekąski swoim widzom, sklepiki szkolne, które stawiają na zdrowie a nie fastfoody, kluby sportowe zamierzające prowadzić sprzedaż pod swoją marką, a także wiele innych placówek. Pomysłodawczyni właśnie nawiązała współprace z lokalem gastronomicznym, który dysponuje urządzeniami pozwalającymi na przyrządzenie doskonałej jakości posiłków na większą skale, poddając innowacyjnej obróbce termicznej, pozwalającej zachować wartości odżywcze, świeżość i jakość żywności.
Nasza redakcja miała okazje testować przekąski na różne sposoby i możemy potwierdzić, że każda zamówiona ilość Nachosów Cibora będzie za mała, aby zaspokoić rosnący lawinowo apetyt!
Wykorzystaliśmy do degustacji również krem z orzechów laskowych z Kuchni Włoskiej oraz krem z karobu i tahini od Bakra Natura. Nigdy wcześniej nie smakowaliśmy aż tak wyśmienitych przekąsek! Cena: 55 zł/kg, tel. 783777080 || www.e-medea.pl