Na wybrzeżu Polski pojawiła się miejscówka, gdzie znajdziemy kolorowe i smaczne dania przyjazne dla alergików, wegan, rodziców i dzieci. To wystarczający powód, by zafundować sobie kilka chwil w nowej, gdańskiej jadłodajni!
Żaneta Geltz: Czy alergik może liczyć na zdrowe słodycze?
Beata Sadowska: Może, zresztą nie tylko alergik! To, co zazwyczaj powoduje, że mamy wyrzuty sumienia, teraz ma szansę stać się zdrowym frykasem! W GUGA SWEET mamy ciasta bez białego cukru, krowiego mleka, białej mąki. Wegańskie i bezglutenowe. Ze zdrowymi zamiennikami cukru (banan, daktyle).
ŻG: Jakie 3 dania możesz polecić?
BS: O rany, mam polecić TYLKO trzy pyszności?! Ale ja chciałabym wszystkie! No dobra, spróbuję:
ŻG: Dlaczego postanowiłaś przyklasnąć takiej knajpie? Czy zamierzasz stworzyć sieć ogólnopolską?
BS: Kocham gotować i kocham zdrowo karmić. Nasze dzieci nie siedzą z nosami w laptopach i nie jedzą śmieciowego jedzenia. Zdrowe nie znaczy nudne i bez smaku. Zdrowe może być kolorowe, zabawne, dawać energię i siłę. Takie są dania w GUGA SWEET, a za chwilę takie będą w GUGA SPICY, bo – mam nadzieję – w ciągu miesiąca otworzymy drugi lokal ze zdrowymi pastami i tapasami. Trzymajcie kciuki! Sieć ogólnopolska? Nieeee, wolę mało, a dobrze zamiast dużo i po łebkach. Stawiam na jakość, nie ilość. Poza tym… mniej znaczy więcej.
wygląda i brzmi fajnie ,z przyjemnością spróbuję i może faktycznie warto się zastanowić nad otwarciem w innych miastach? zawsze można znaleźć kogoś godnego zaufania i do przodu ,jak tam tapasy i pasty? otwarte?