Światowa Organizacja Zdrowia oficjalnie przyznała, że zgromadzono wystarczające dowody, by uznać przetworzone mięso za przyczynę nowotworów. Pora na dobre usunąć przemysłowo produkowane: bekon, parówki czy szynkę z naszych talerzy.
O ile co do mięsnych przetworów wątpliwości nie ma – są czynnikiem rakotwórczym – to nieprzetworzone czerwone mięso zostało uznane za potencjalną przyczynę raka. Zdaniem naukowców z WHO nie ma w tej chwili dostatecznych dowodów na rakotwórczość nieprzetworzonego czerwonego mięsa.
Przez mięso przetworzone rozumiemy każdy rodzaj mięsa poddany przemysłowemu: wędzeniu, peklowaniu czy innemu procesowi zmieniającemu jego smak lub wydłużającemu trwałość.
La bomba del día es el anuncio de la OMS de incluir la carne procesada y la carne roja en segundo grado, como posibles causantes de cáncer. Ojo a las implicaciones nutricionales que esto conlleva y a las decisiones de cada gobierno de puertas para adentro.
Posted by PlayGround on 26 październik 2015
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.
nie od dziś wiadomo ,że mięso wcale takie zdrowe nie jest , kiedyś ludzie nie chorowali bo tyle go nie jedli ,czas przerzucić się na ryby ,owoce i warzywa niekoniecznie tylko ziemniaki żeby nie było hehehehe
hmmm