Każdy może jeść zdrowo i pysznie. Nawet zapracowane kobiety sukcesu i mamy na pełen etat. Po tym, jak Beata Sadowska wyciągnęła nas na biegowe trasy, tym razem porywa nas w kulinarne szaleństwo. A w tym szaleństwie, oczywiście, jest metoda.
Beata Sadowska to dziennikarka i prezenterka telewizyjna, mama Tysia. Wulkan pozytywnej energii, wielbicielka wyzwań uzależniona od sportowej adrenaliny. Fanka biegania, stanęła na mecie 15 maratonów, na kilku kontynentach, i nie zamierza na tym poprzestać. W 2014 roku wydała książkę I jak tu nie biegać!, w której zachęca do aktywności fizycznej i we właściwy dla siebie optymistyczny sposób przytacza anegdoty z własnego życia.
W Radiu ZET prowadzi program o bieganiu pt. Aktywnie bardzo. W stacji Polsat Cafe, w programie Zoom na miasto opowiada o wydarzeniach ze świata kultury i show-biznesu. W Stopklatce TV rozmawia ze znanymi ludźmi o filmach i kinematografii w programie Prywatna historia kina. W Radiu ZET Chilli, w audycji W biegu i na wybiegu mówi o tym, co jest slow i eko oraz jak być aktywną mamą i nie zwariować.
O czym tym razem pisze dla nas Beata?
63 proste, ale oryginalne, wypróbowane przepisy opatrzone pięknymi, smakowitymi fotografiami rozbudzą apetyt na zdrowe posiłki nawet u tych, którzy do tej pory gotowali tylko jajka na twardo. „Na oko” i „na smak”, bez miarek, z radością i wielką frajdą eksperymentowania.
Ponadto, całość uzupełniona jest zabawnymi anegdotami z życia autorki oraz profesjonalnymi poradami eksperta – dietetyka.
Profesorskim okiem
Owym ekspertem jest profesor Hanna Kunachowicz, dr hab. nauk rolniczych i wieloletni pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Współautorka wielu wydań polskich tabel składu i wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw. Autorka licznych podręczników i publikacji z zakresu wartości odżywczej żywności. Kopalnia wiedzy dotyczącej problemów żywienia związanych z białkami, witaminami i składnikami mineralnymi. Chętnie udziela dobrych rad. O jedzeniu potrafi mówić tak ciekawie, jakby opowiadała niezwykłe historie, a w książce rozwiewa wiele powszechnych wątpliwości.
Zdjęcia, które chce się zjeść
Publikację ubogacają znakomite fotografie. Celestyna Król, która jest ich autorką, to absolwentka Historii Sztuki i Filmoznawstwa na Middlesex University (Londyn) i Fotografii Reportażowej na Westminster University (Londyn). Nagrodzona w konkursie Ian Parry Award za reportaż o uchodźcach kurdyjskich. W 2005 roku miała indywidualną wystawę w My Life in Art Gallery w Londynie. Od 5 lat jako freelancer wykonuje sesje kulinarne, fotografuje ludzi i wnętrza. Uwielbia wszelkie sporty – od frisbee przez nurkowanie, wspinaczkę, snowboard do tai-chi. Fascynuje się modą, street artem, industrialnym designem i dobrym kinem.
Książka miała swoją premierę 22 kwietnia.
Beata Sadowska – dziennikarka i prezenterka telewizyjna, mama Tysia. Wulkan pozytywnej energii, wielbicielka wyzwań uzależniona od sportowej adrenaliny. Fanka biegania, stanęła na mecie 15 maratonów, na kilku kontynentach, i nie zamierza na tym poprzestać. W 2014 roku wydała książkę I jak tu nie biegać!, w której zachęca do aktywności fizycznej i we właściwy dla siebie optymistyczny sposób przytacza anegdoty z własnego życia.
lekko i zdrowo a do tego z humorem ,mało takich książek jest ,które pokazują pasję autora do tego co robi , fajnie ,że można skorzystać z czyichś doświadczeń a do tego jeszcze zdrowo zjeść , lubię tak od jakiegoś czasu eksperymentuje z jedzeniem a ta książka naprawdę jest dobra…