Słyszycie „bezglutenowy” i jedyne określenia, jakie cisną się na usta, to nudny, sztampowy, nijaki? Nie w tych restauracjach! Jabłko szafranowe i lody polane palonym masłem, risotto truflowe, a może pizza bez dodatku pszenicy? Takie pyszności znajdziecie właśnie w Polsce! Przygotowaliśmy subiektywną listę najciekawszych lokali, serwujących ciekawe dania, bezpieczne dla bezglutenowców i osób z celiakią.
Osoby zainteresowane większą liczbą restauracji objętych programem „Menu Bez Glutenu” zapraszamy na stronę Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej www.celiakia.pl. Lokale zainteresowane dostosowaniem menu do założeń programu mogą kontaktować się z zarządem organizacji: info@celiakia.pl.
jak się tak człowiek naczyta o takich pysznościach to ma ochotę zrobić mapę i odwiedzić wszystkie te miejsca …. mniam… uwielbiam zdrową kuchnię ,mogła bym codziennie zajadać się takimi przysmakami ,poproszę degustację hihihihihhii